Winkel open op
zaterdag
29
juni
Bestellingen
nog niet open !
Winkel open op
zaterdag
22
juni
Bestellingen
nog niet open !

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van enkele veelgestelde vragen en antwoorden.  Staat je vraag er niet tussen, aarzel dan niet deze te stellen via ons contactformulier.

Nee hoor, dat moet niet! Als je onze organisatie een extra financieel steuntje wilt geven, kan je altijd een lidkaart kopen. Je betaalt 15 euro voor een jaar lidmaatschap.

In de toekomst zullen we trouwens nog verschillende voordelen verbinden aan het lidmaatschap.

Groenten, fruit, brood, zuivel, vlees en verse bereidingen worden elke zaterdagochtend geleverd en moeten dus op voorhand besteld worden. Ook grote hoeveelheden bestel je best op voorhand.

De meeste non-food producten, confituren, siropen, honing en producten van Oxfam Wereldwinkels hoef je niet te bestellen, want die hebben we voldoende in voorraad.

We proberen wegwerpverpakking zoveel mogelijk te vermijden in ons winkelpunt, dus je brengt best zelf tassen of bakken mee om je boodschappen mee te nemen. De blauwe bakken van Kempengoud mag je niet meenemen, die gaan terug naar Kempengoud als ze leeg zijn.

Het vlees is ofwel vacuüm (diepgevroren), ofwel in herbruikbare dozen (gekoeld) verpakt.

Wil je graag één van onze onderhoudsproducten van Biotop bijvullen en heb je zelf een fles bij? Laat ze eerst even wegen aan de kassa! Geen fles bij? Geen nood, we hebben er altijd enkele op voorraad!

Dat kan zeker! Een cadeaubon kost 10 euro en is 2 jaar geldig. Uiteraard kan je ook meer dan één bon kopen; de gelukkige ontvanger kan meerdere bonnen tegelijk gebruiken bij een bezoekje aan ons winkelpunt.

CoopSaam is gestart als vzw en dus (nog) geen coöperatieve vennootschap. Met de vzw willen we onderzoeken of er in Essen voldoende draagvlak is voor een coöperatieve duurzame buurtwinkel.

Ja! Oxfam Wereldwinkel Essen is nauw betrokken bij de oprichting en werking van CoopSaam. Wij bieden een selectie van fairtrade producten van Oxfam Wereldwinkels aan, maar de Wereldwinkel in het station van Essen blijft bestaan.

Om boekhoudkundige redenen kunnen we alleen met ondernemers werken, dus je hebt zeker een ondernemingsnummer nodig om leverancier te worden.

Een tweede belangrijke voorwaarde is duurzaamheid. Jouw verhaal en dat van jouw product moeten mooi passen bij de doelstellingen van CoopSaam: je vindt bij ons alleen lokale, ecologische en/of fairtrade producten.

Als je voeding wilt leveren, moet je volledig in orde zijn met de wetgeving rond voedselveiligheid (meer info via http://www.favv.be/professionelen/).

Denk je dat jouw onderneming in aanmerking komt als leverancier van CoopSaam? Neem dan zeker contact op.

Koen Michielsen Webdesign ©2024 - CoopSaam vzw