Winkel open op
zaterdag
8
juni
Bestellingen
nog niet open !
Winkel open op
zaterdag
1
juni
Bestellingen
afgesloten

Wordt CoopSaam een sociale onderneming?

"Een sociale onderneming wil werken aan een maatschappelijke meerwaarde. Dat CoopSaam hierin past, is duidelijk. Dankzij StartSOON worden we begeleid in het schrijven van een ondernemingsplan en het opstellen van een financieel plan voor de komende jaren.", aldus onze Koen - bestuurslid en enthousiasteling van het eerste uur. Samen met Johan volgt hij het StartSOON traject, om van onze dromen een echte sociale onderneming te maken.

Tatteljee Wordt CoopSaam een sociale onderneming?

StartSOON is een traject van de Vlaamse overheid, waarbij je geholpen wordt om je idee om te zetten naar een sociale onderneming. Koen en Johan zitten volop in het traject en koppelen terug naar een interne werkgroep.

Wat hebben we al gedaan?

Het voortraject hebben we ondertussen afgerond. Daarin werden we ondergedompeld in de sociale economie, door o.a. een bedrijfsbezoek en sociale ondernemers aan het woord te horen. Daarnaast kregen we ondersteuning om ons ondernemersidee helder uit te schrijven.

Nadien werden we geselecteerd voor het acceleratietraject, dat momenteel nog loopt. In het acceleratietraject komt heel wat aan bod:

  • Versterken van onze financiĆ«le en juridische kennis
  • Inzetten op persoonlijke ondernemerscompetenties, zoals bv. leiderschapsvaardigheden
  • Leren hoe je een sterk marketingplan maakt
  • Hulp bij het opstellen van een ondernemings- en financieel plan

Benieuwd naar het vervolg? Houd onze communicatiekanalen dan zeker in de gaten!

Koen Michielsen Webdesign ©2024 - CoopSaam vzw