Winkel open op
zaterdag
27
april
Bestellingen
nog niet open !
Winkel open op
zaterdag
20
april
Bestellingen
afgesloten

Rotpot - zuurkool maken

Je kan bestellen vanaf zondag 21 april om 8:00u
Rotpot - zuurkool maken Eten & Drinken Webshop
€ 27,00 / st
  • Ook in de winkel beschikbaar !
  • RotPot
  • Fermentatie
  • zuurkool maken

Productinformatie

Complete kit om zelf zuurkool te maken. Deze RotPot wordt geleverd met een authentieke kruidenmix. Fermentatie is de omzetting van organisch materiaal door bacteriën, gisten en schimmels. Veel bekende voedingsmiddelen zijn ontstaan door fermentatie. Denk bijvoorbeeld aan koffie, cacao, droge worst, olijven, kaas, yoghurt, zuurkool. Met de RotPot kan je het gerecht op de juiste smaak brengen zodat jij optimaal geniet.

Lekker, Gezond en Zero Foodwaste

Thuisfermentaties zijn niet alleen heel smaakvol, maar zitten ook nog eens barstensvol vriendelijke melkzuurbacteriën die kunnen bijdragen aan een gezonde darmflora. Bovendien is fermenteren een handige manier om groenterestjes en zuivel langer houdbaar te maken, waardoor verspilling wordt voorkomen.

Het verhaal achter RotPot

RotPot is een creatie van Sanne Zwart, de fermentatie-expert achter Keukenboeren Workshops. Sanne is jaren geleden gefascineerd geraakt door de enorme mogelijkheden en voordelen van fermentatie en heeft als missie iedereen aan het fermenteren te krijgen.

RotPot wordt samengesteld en verpakt door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor wordt samengewerkt met een nabijgelegen sociale werkplaats met een speciale HACCP-afdeling voor voedselproducten. De kruiden en specerijen zijn waar mogelijk van Nederlandse afkomst en duurzaam geteeld. De materialen worden zorgvuldig gekozen op basis van herkomst, met zo min mogelijk impact op het milieu en zijn geschikt voor langdurig gebruik

  • Product bevat: Een glazen Weckpot, een waterslot, twee deksels, zout en kruidenmix. Ingrediënten Kruidenmix: zeezout, jeneverbes, mosterdzaad, zwarte peper en laurier. Zelf voeg je nog een kleine kool van maximaal 1 kg toe.

Koen Michielsen Webdesign ©2024 - CoopSaam vzw