Productinformatie
Voor de bereiding van onze miso, die meer dan 12 maanden gerijpt is, volgen we het traditionele Japanse recept voor kome miso – een miso op basis van rijst en soja.
Deze gouden rijstmiso biedt een rijke en evenwichtige smaak, dankzij een langzame fermentatie in houten vaten gedurende minimaal twaalf maanden.
In Japan was het gebruikelijk om sakevaten te hergebruiken voor de fermentatie van miso, waardoor deze verrijkt werd met de complexe gisten die in het hout aanwezig waren.
Bij Nuu Miso zetten we deze traditie voort door Europese eikenhouten wijnvaten te gebruiken, die unieke en complexe aroma's afgeven die het karakter van onze miso bepalen.
Deze miso is perfect als natuurlijk alternatief voor zout en verrijkt uw sauzen met de diepte van de vijfde smaak – umami.
Het is een essentieel ingrediënt voor gedurfde en verfijnde culinaire creaties.
Ingrediënten: rijst*, soja* (25%) , zout, Koji (Aspergillus Oryzae)*