Winkel open op
zaterdag
9
maart
Bestellingen
nog niet open !
Winkel open op
zaterdag
2
maart
Bestellingen
afgesloten

Ergens onder de kerk van Kalmthout—tussen Kruisbos en Zwanenberg—ligt een zonnig hoekje dat sinds kort de naam ‘Het Zonneveld’ draagt. Een warme plek, omgeven door tuinen, grasland en maïsakkers.
Voor velen: te nat, te arm, te heuvelig, te krom, te drassig, te klein, te … . Voor anderen: een veld vol uitdagingen en opportuniteiten! Waar het water wordt gebufferd in Het Zonneven om de dorre zomers te compenseren, waar de heuvel terrassen vormt voor toekomstige groenten en fruit en waar de bodem wordt opgebouwd door extensieve begrazing.
Geboeid door plantkunde, natuurbeheer en landschapsontwikkeling gaat Bavo aan de slag met principes als permacultuur, natuurinclusieve en regeneratieve landbouw. Een zelfvoorzienende boerderij met eigen teelt van zaadgoed vormt het uitgangspunt van het project. Dit maakt Het Zonneveld elk seizoen opnieuw een creatieve proeftuin voor culinaire, kleurrijke en zeldzamere smaken. Geen gebruik van bestrijdingsmiddelen, kunstmest of intensieve grondbewerking is voor hem vanzelfsprekend. Het veld wordt hersteld in zijn oorspronkelijke vorm, een inheems kruidenrijk grasland met tal van bloemen die door de jaren heen verdwenen zijn. Voedsel kweken voor de mens vat hij op als middel om een groter doel te bereiken: het bouwen van een biotoop waar zoogdier, amfibie, vogel, insect, microbe,… een eigen (zonnig) plekje vindt.

Het Zonneveld
Het Zonneveld
Achterbroeksteenweg 62
2920 Kalmthout
info@hetzonneveld.be

  hetzonneveld.be/
  www.facebook.com/hetz...

Koen Michielsen Webdesign ©2024 - CoopSaam vzw