Winkel open op
zaterdag
27
juli
Meer info
 
Winkel open op
zaterdag
20
juli
Bestellingen
welkom !

Imkerij ’t Sas is gevestigd aan ’t Sas in Essen-Horendonk, vroeger een wachtplaats voor turfvaartboten aan de Roosendaalse Vaart.

Chris Oostvogels begon 25 jaar geleden met het houden van bijen als hobby, maar deze hobby werd al snel een passie. Imkeren is een ambacht en betekent veel meer dan enkel het houden van bijen.

Een imker heeft respect voor de (honing)bij, andere bestuivende insecten, de natuur en ons hele ecosysteem. Hij kent de natuur in de omgeving en zorgt dat er voldoende nectar- en stuifmeelrijke planten en bomen in de buurt zijn, en probeert ook anderen te sensibiliseren.

De honing van Imkerij ’t Sas wordt ter plaatse ambachtelijk geoogst en wordt niet opgewarmd. Op die manier behoudt de honing alle aanwezige enzymen. Omdat elke honing bij het oogsten vloeibaar is, maar na verloop van tijd kristalliseert, wordt de honing tijdens het kristallisatieproces regelmatig geroerd om een fijne, crèmige honing te verkrijgen. Het vullen van de potjes gebeurt op het einde van het proces.

Aan de honing van Imkerij ’t Sas wordt niets toegevoegd. Er wordt bewust gekozen voor glazen potten die teruggenomen worden als ze proper zijn. De eenvoudige etiketten, op gerecycleerd papier gedrukt, worden met wateroplosbare lijm vastgekleefd.

Het overschot van bijenwas wordt in een zonnewassmelter gesmolten, en nadien gezuiverd. Hiervan worden bijenwaskaarsen gemaakt. Bijenwaskaarsen zuiveren de omgeving.

Ziekten of parasieten worden bestreden via natuurlijke methodes.

Chris werkt op vrijwillige basis mee aan onderzoeksprogramma’s van de overheid betreffende de invloed van omgevingsfactoren op de gezondheid van de bijen.

Imkerij 't Sas
Heiblok 22
2910 Essen (Horendonk)

  www.facebook.com/Chri...

Koen Michielsen Webdesign ©2024 - CoopSaam vzw