Dit product is momenteel niet (meer) beschikbaar.

Tijdelijk aanbod onder het motto: “Eet eens een bloemeke”. De zoete, malse stelen en geurende bloemen van deze koolsoorten zijn heerlijk rauw, gestoomd of in de wok. In Japan een ware delicatesse en dé seizoensgroente bij uitstek voor april — waar het lentefeest voor “Nanohana” (koolzaad in bloei) uitbundig wordt gevierd en de “Nabana” (bloeiende kool) wordt gegeten. Vezelrijk met hoge waarden in vitaminen C, B1 en B2 en mineralen foliumzuur, calcium en ijzer.
Weetje: Deze aziatische raapstelen worden vermeerderd voor zaaizaden op Het Zonneveld. De planten zijn tweejarig waardoor ze gewoonlijk pas bloeien en zaden vormen in het tweede jaar. Door ze vlak voor de winter aan te planten beïnvloedt de kou het groeiproces van de plant (‘vernalisatie’) en gaat die nu al in het vroege voorjaar bloeien. De eerste bestuivers zoals hommels en wilde bijen krijgen nu een goede nectarbron en de teeltbedden kunnen daarna worden vrijgemaakt voor de zomergewassen. Hierdoor hoeven we geen extra teeltbedden aan te leggen en genieten we nu van deze vitamine-boeketjes.